puglia
puglia puglia
AGNIDDE 'O FURNE

Jind'a nu tiane sfrenzuiisce nguocche pemedore acchenzanne che pedresine, agghie, sale, fermagge grattate e nu file d'egghie.

Pigghie u agniidde, ca sì tagghiate a stezze no ndande gresse e ca no nzì lavate, e u assestemiisce sop'a le pemedore acchenzate. Atturne atturne mitte le patane, tagghiate accom'a tande bastune settile e lenghe, e accunze sope n'alda volde accom'apprime; pò sciunge nu picche d'acque pe fa cosce patane e carne.

Sta cì, a la mote de le giargianise, mette nguocche fronze de rosemarine; ji, mbesce, mecche nu picche d'arighene ca me piasce de chiù (u rosemarine m'arrecorde u addore du cammesande). Sò ditte apprime de mette l'acque; ma, attenzione, no ndande, assenò te mene nu bbrote mbesce de na bedda tiedde tutta ndorate.

I Nziim'o uagniidde a dà mette, jind'a la stessa tiedde, na i capuzze aperte a dù piizze; capuzze ca te l'a dà spezzuà che tutt'u l guste ca se prove a mangiasse u cerviidde, la lengue, u uecchie ( tande dìscene ca u beccone chiù prelibate iè probrete u uecchie,; ma a mè, digghe u ggiuste, me fasce nu picche de mbressione).


puglia puglia