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LAGHENE CU CIAMBOTTE

Pigghie la sòleta semue; mbaste, triimbe, grameniisce, stiinne. Le stese, però, avonna iesse no ndande settile.

A mane amane ca le fasce, mitte 'o queste chisse stese pe .fall'assecuà nu picche; pò le tagghie iune iune a strisce no ndande larghe ma nemmanghe tande strette. Le tagghie a romane percè ce le tagghie che le maghenette ca se iacchine mò, sì fasce chiù mbrime, ma -ce sacce? -u sapore iè deverse.

U suche se fasce jind'a nudde: fa' u uagghie russe jind'o uegghie e pò ammine la salze de le bottiglie o de le pemedore friscke (acquanne iè la stagione) bollite e passate 'o farnare oppure lè pemeaòre senza cuere a è lè duatte.

Acquanne la salze s'have cotte, ammine jind'o vugghie u pesce, apprime la scolfe, pò u grenghe, pò l'alde piisce e a l'uldeme u cazze-de-rè ca tene la carne chiù delicate.

Jind'a cusse suche, mbesce du ciambotte, puete mette le secce o le cozze gnore, le pelose ( chidde ca tènene la carne chiù saperite de le ragoste), oppure fange dò cozze chiene o le secce chiene, accome te sbiaghesceche apprisse.


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