Secondi piatti

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Cocoide a pienu
Ingredientese: cocoide, casu rattadu,  azzu, pedrusimula, pane rattadu, ozzu de olia e sale.

Comente si coghede:
Ponnere su cocoide in d'unu contenitore ammuntadu de sale fine, po' che li ogare sa baula.Samunarelu ene cun abba meda e ponnellu a buddire cun abba fritta e salida. Faghellu uddire po vinti minutoso e ipumarelu ogni tantu, tando ch'erede iscoladu e bogadu dai sa buccia. In d'unu lavamanu ponnere s' azzu e su pedrusimula segadu a minudu, su casu e su pane rattadu milciarelu ene  e ponnende appena in d'ogni buccia e zaccareche su cocoide e subra ponnere su cundimentu chi b'este restadu.Sistemare su cocoide in d'una teglia unta de ozzu e zaccarechelu in furru po una deghina de minutoso. Mandigarelu caldu
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Lumaconi ripieni
Ingredienti: lumaconi, formaggio grattugiato, aglio, prezzemolo, pane grattato, olio di oliva e sale.

Preparazione: mettere i lumaconi in un contenitore e ricoprirli di sale fino per toglierle tutta la bava. Lavarli accuratamente con abbondante acqua.  Metterli a bollire in acqua fredda e salata per venti minuti circa togliendole ogni tanto la spuma. Scolarli  e toglierli dal guscio. In una terrina mettere l'aglio e il prezzemolo tritato finemente, il formaggio e il pane grattugiato, amalgamare bene il tutto e distribuirne un po' in ogni guscio, rimettere dentro le  lumache e richiudere con il ripieno rimasto. Sistemare i lumaconi in una teglia unta d'olio metterli in forno per una decina di minuti. Servirli caldi.