Dolci

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Casadinas
Ingredientese: Mesu chilu de farina, unu chilu de casu friscu, treghentos grommoso de ozzu poschinu, unu chilu de tuccaru, duoso oso, appena de pabassa e aranzu rattadu.

Procedimento: cumassare sa farina cun abba tebia appena salida e tribagliarela ene cun s'ozzu poschinu finzasa a la violare.In d'unu bottu ponnere su casu friscu rattadu, su tuccaru sos oso e tribagliarelu ene finzasa a ottennere unu cumpostu lju. Aggiunghere s'aranzu rattadu e sa pabassa. Isterrere sos fozzoloso  de pasta violada e faghere sai frommasa tundasa, in d'ogni fromma ponnere un'appena de cumpostu de casu, istringhere sos oroso de sa pasta in tundu e faghere tantoso bicchigheddoso po' no chessire su cumpostu. Coghere in su furru finzasa a diventare in colore oro.

Formagelle
Ingredienti: Mezzo  chilo di farina, un chilo di formaggio fresco, trecento grammi di strutto, un chilo di zucchero, due uova,  un  po' di uva sultanina e scorza di arancia grattata.
Procedimento: Impastare la farina con acqua tiepida appena salata e lavorarla bene con lo strutto. In un contenitore mettere il formaggio fresco grattugiato, lo zucchero, le uova, lavorare bene il tutto fino ad ottenere un composto omogeneo. Aggiungere la scorza d'arancia grattata e l'uvetta. Preparare con la pasta delle sfoglie e ritagliare dei dischi, in ogni disco mettere un po' di composto di formaggio, sollevare i bordi di ogni disco e pizzicarli di tanto in tanto dandole la forma di un piccolo cestino in modo che non fuoriesca il composto. Mettere in forno fino ad assumere un colore dorato.